Espoon voimassaolevat kaavat

Yritin löytää voimassaolevia kaavoja Leppävaaran alueelta. Kun niitä ei löytynyt Espoon www-sivuilta, päätin kysyä asiaa vastuulliselta asemakaavainsinööriltä. Lähetin seuraavan viestin asemakaavainsinöörille.

Hei,

Olen yrittänyt löytää Leppävaaran alueen voimassa olevia asemakaavoja (erityisesti Ruusutorpan ja Säterin) Espoon nettisivuilta onnistumatta siinä. Löytyvätkö ne Espoon sivuilta? Ja jos eivät, olisiko mahdollista saada sähköinen kopio niistä? 

-Mikko Särelä

Hei! Voimassa olevia asemakaavoja ei ole netissä. Tänne kaupunkisuunnittelukeskukseen voi tulla paikanpäälle katsomaan alueen asemakaavoja.

Sähköinen kopio on ainoastaan mahdollista saada kaupunkimittausyksiköstä ja se on maksullinen. Sähköposti: kaupunkimittaus@espoo.fi

Ystävällisin terveisin,  

asemakaavainsinööri 

Kaavat ovat juuri sellaista julkista dataa, jonka pitäisi olla mahdollisimman hyvin kaikkien kuntalaisten saatavilla. Niiden pitäminen kaupungin www-sivuilla maksaisi hyvin vähän, enkä usko, että kaupunki saa kaavojen myymisestä kovinkaan isoja tuloja.


Jos haluat auttaa kaavojen vapauttamisessa, ota yhteyttä kaupunkimittauksessa Jani Havukaiseen. Sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi@espoo.fi ja puhelinnumero 09 816 25838. Kerro myös kavereillesi ja tutuillesi, joita asia voisi kiinnostaa ja pyydä näitä tekemään yhteydenotto. Lyhyt kohtelias viesti, jossa kerrot, miksi sinun mielestäsi voimassa olevien asemakaavojen tulisi olla netissä kaikkien kuntalaisten saatavissa, riittää oikein mainiosti. 

3 vastausta artikkeliin ”Espoon voimassaolevat kaavat

  1. Tuollainen hyvän palvelun aneleminen byrokraateilta ei yleensä tuota minkäänlaista tulosta.

    Parempi vaan suosiolla hommata kopio, laittaa se nettiin jakoon ja laittaa saatteeksi lyhyt kirjoitus siitä, kuinka valtion byrokratia on pohjimmiltaan täysin pahaa, kun ei anna tällaista informaatiota vapaasti kaikkien saataville.

    Oikeaa muutosta saadaan aikaan tekemällä jotain konkreettista, ei lähettämällä pyyntöjä virkamiehille.

  2. Kaksi juttua. Yksittäisen alueen kohdalta kopion varmasti voi laittaa nettiin suht simppelisti. Koko kaupungin kohdalta se vaatii jo jonnin verran. Ihan hauska idea silti.

    Toisekseen, kyllä kaupunki, poliitikot ja virkamiehet taipuvat julkisen paineen edessä, kun kyse ei ole jostain ns. tärkeästä. Eli oikeasti pyyntöjä lähettämälläkin voi vaikuttaa.

  3. Asia vaan ei ole yhden insinöörin päätettävissä, joten tässäkin mennään metsään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *