Euroafrikan vapaakauppaliitto

Vaikka tiesin etukäteen tilanteen, tullitilanteesta lukeminen säväytti silti. Kuinka me suostumme elämään yhteiskunnassa, joka sortaa joka päivä kaikista eniten kaikista köyhimmässä ja huonoimmassa asemassa olevia? Eikö mitään ole tehtävissä?

Varmasti on ja siksi ehdotankin, että Euroopan Unioni solmii vapaakauppasopimuksen kaikkien Afrikan maiden kanssa. Kutsutaan sitä vaikkapa Eurafrikan vapaakauppa-alueeksi. Kun tämä on saatu aikaan, voitaisiin vapaakauppa-aluetta laajentaa vaikkapa Aasiaan ja sitten Amerikkaan ja Australiaan. Vaihtoehtoisesti Eurooppa voisi yksipuolisesti luopua kaikista tulleista, mutta sen en usko tapahtuvan ainakaan lähitulevaisuudessa.

Mutta miten on, eikö vapaakauppasopimus Afrikan maiden kanssa olisi juuri tällainen pieni askel, joka parantaisi alueen valtioiden ja ihmisten elinmahdollisuuksia.

Yksi vastaus artikkeliin ”Euroafrikan vapaakauppaliitto

  1. Moniko vapaakauppasopimus on todellisuudessa johtanut vapaampaan kaupankäyntiin? Ei yksikään. Aina on tapahtunut juuri päinvastoin. Tullimaksut ovat kyllä voineet pienentyä, mutta tilalle on tullut mieletön määrä muista rajoituksia ja regulaatiota.

    Tietysti, jos Eurafrikan vapaakauppasopimus olisi poikkeus parempaan suuntaan, niin tottakai kannatan sitä. Suhtaudun asiaan kiutenkin skeptisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *