Hallitusneuvottelut kariutuivat – vai kariutuivatko?

1.6.2011 0 By admin
Valtakunnan media uutisoi, että demarit ja vasemmistoliitto heitettiin ulos hallitusneuvotteluista. Lisäksi nyt otetaan pitkän viikonlopun mittainen tauko ja ihmettelyä jatketaan ensi viikon alusta. 
Jostain syystä mieleen tulee tutun kertoma tarina suomalaisista palkkaneuvottelutaktiikoista kaukaisilta vuosilta. AY -järjestöjen edustajissa oli demareita ja kommunisteja, joten demareiden piti esittää tiukkaa, neuvotteluista marssittiin ulos ja työnantajan ehdotusta haukuttiin kovaan ääneen toimittajille.
Kun oli marssittu ulos, kommunistit lähtivät tauolle ja demarit marssivat takakautta lehdistön näkemättä takaisin neuvottelemaan työnantajan edustajien kanssa ilman häiritseviä kommunisteja.
Kannattaa pitää varansa. Tässä voi vielä käydä niin, että viikonlopun aikana tai sen jälkeen Kokoomus ja demarit löytävät yhteisen sävelen, hallituspakettiin ilmestyy asioita, joita esim. Vihreät eivät haluaisi siellä nähdä ja se tuodaan pöydälle tyyliin Ota tai jätä. Ei liian pahoja, että Vihreät hyppäisivät ulos, mutta riittävästi että hallitusohjelma on enemmän Kokoomuksen ja Demareiden näköinen kuin esim. Vihreä. Vasemmistoliitto joko kiskotaan mukaan tai tiputetaan pois riippuen siitä haluavatko demarit vasurit oikeasti mukaan vai eivät.
Lähipäivät kertonevat onko kyse neuvottelutaktiikasta vai aidosta välirikosta. Hallitusneuvottelijat, pitäkää varanne.