Henkilökohtaisten muutosten kevät

Tämä kevät on ollut minulle suuren muutoksen aikaa ja bloggaaminen on jäänyt vähän vähemmälle. Tarkoitus on jatkaa, kunhan elämä alkaa taas selkiämään.

 • Väitöskirjani sai painoluvan ja jos Islannin tulivuoret suovat, väitöstilaisuus on 14. kesäkuuta Otaniemessä klo 15. Tervetuloa.
 • Erosin tutkijan työstäni Ericssonilla. Tämän kesän olen ensisijaisesti vauvan kanssa ja tulevaisuuden proggiksista sitten lisää, kunhan ne varmistuvat.
 • Tulevan vuoden olen perheessämme ensisijainen vauvan hoitaja. Ainakin nyt keväällä ja kesällä tulen näkymään paljon Helsingin keskustassa vauvan kanssa kun puolisoni on luennoilla. Jos haluat tavata, pistä viestiä. 
 • Erosin myös Piraattipuolueesta ja liityin Vihreisiin. Syistä tärkein liittyy tähän ja tähän mutta muitakin syitä on. 
Poliittisella rintamalla yksi syy siihen, etten ole ehtinyt kirjoittaa on se, että olen ollut kiireinen niin Östersundomin raidejärjestelmän kuin länsibulevardinkin kanssa. Molemmat ovat tärkeitä hankkeita. Östersundomin poikittainen ratikkaverkosto päivittäisi Helsingin ja Vantaan poikittaisen liikenteen uudelle vuosituhannelle ja toisi sadoille tuhansille ihmisille vaihtoehdon auton lisäksi. Tällaista tarvitaan. Länsibulevardi toisi asuntoja aivan keskustan kupeeseen runsaalle kymmenelle tuhannelle asukkaalle tavalla, joka säilyttäisi Lauttasaaren luonteen. Kannattaa käydä MoAssa tutustumassa aiheesta tehtyyn työhön, jos asia kiinnostaa. 
Kotonani Leppävaarassa haluaisin, että Ruusutorpan alue muutettaisiin kokonaisuudessaan pihakaduiksi. Tarkoitan aluetta, joka rajautuu Säterinkatuun, Albergan Esplanadiin, Leppävaarankatuun ja Säterinpuistontiehen. Lisäksi Säterinkadusta tulisi tehdä joukkoliikennekatu, jotta alue ei huku raskaaseen liikenteeseen ja yksityisautoliikenteeseen, kun nk. puolenkilon liittymä rakennetaan. Rauhalliselle kerrostaloalueelle ennustetaan 6000 auton päivittäistä liikennettä, koska autoilijat eivät jaksa ajaa Turunväylän ja Kehän kautta pohjoiseen. Tällaiset automäärät tuhoavat asuinalueen ja lisäävät terveyshaittoja merkittävästi esim. pienhiukkaspäästöjen muodossa. (Ruusutorpassa asuu noin 5000 asukasta, joten muutos on merkittävä ja vaikuttaa todella suureen määrään ihmisiä). 

6 vastausta artikkeliin ”Henkilökohtaisten muutosten kevät

 1. ”Erosin myös Piraattipuolueesta ja liityin Vihreisiin. Syistä tärkein liittyy tähän ja tähän mutta muitakin syitä on.”

  Minua tämä ainakin harmittaa, etenkin Piraattipuolueen näkökulmasta. Puolue kaipaisi kipeästi kunnallispolitiikasta kiinnostuneita ihmisiä nyt kun ollaan (vihdoinkin!) aktivoitumassa kunnallisvaaleihin. Minulle ei ainakaan tästä auennut mikset voi ajaa noita liikennepoliittisia teemoja Piraattipuolueessa; ei kai siellä vielä mitään ole lukkoon lyöty?

 2. Michael: sehän se ongelma onkin. En ole yksin puurtaja, enkä myöskään sellainen, joka tekee töitä vain ja ainoastaan vaaleja varten. Suurin osa tällä seudulla olevista Piraateista, joiden kanssa olen asiasta keskustellut, on sanonut suoraan, ettei kunnallispolitiikka kiinnosta. Valitettavasti omien henkilökohtaisten persoonaani liittyvien syiden vuoksi en kykene työskentelemään sellaisessa ympäristössä.

  Ymmärrän, että se harmittaa.

 3. Välillä lueskelen blogiasi ja olen iloinen, että liityit vihreisiin. Ajatuksesi kaupunkisuunnittelusta ovat fiksuja ja – hieman kliseisesti mutta totuudellisesti – tämä maa(ilma) tarvitsee sinunkaltaisiasi.

  Teemu K

 4. Päivitysilmoitus: Lisää kaupunkia Helsinkiin 7-vuotta | Mikko Särelä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *