Kaupunkirakentamisen aika (35): Linnanmäen asema ja urbaani täydennysrakentaminen

Linnanmäen asema ja urbaani täydennysrakentaminen

Haluamme tarjota Kallion alueella mahdollisuuksia hyvään asumiseen ja elämään uusille ja alueella jo asuville asukkaille. Visiossamme Kallion alueella panostetaan julkisen kaupunkitilan laatuun ja puistoihin. Samalla rakennetaan kokonaan uusi poikittainen raideliikenteen yhteys, Linnanmäen lähijuna-asema, alikulku radan ali, sekä täydennysrakentamista ja asuntoja runsaalle viidelletuhannelle uudelle asukkaalle.

Täydennysrakentamalla Helsinginkadun ja Sturenkadun risteysalue uusista rakennuksista ja kortteleista voi saada upean portin, joka toivottaa ihmiset kaupunkiin.

Lisäksi vahvistetaan asumisen yhteyksiä Töölönlahden puistoalueeseen. Linjojen aluetta tiivistetään kohti uutta Helsinginkadun asemaa rakennettavan raitiotien ympärillä. Samalla rakennetaan uusi alikulku Ensi linjan päästä radan ali. Rakentaminen mahdollistaa urbaanin palveluita tuottavan alueen laajenemisen ja parantaa kantakaupungin saavutettavuutta koko junaverkon vaikutuspiirissä oleville.

lintsin asema

Uusi lähiliikenneasema luo myös uuden houkuttelevan ja hyvin saavutettavan paikan uusille työpaikoille. Helsinginkadun aseman myötä Linnanmäki saa oman juna-asemansa.

Linnanmäen asema tuo juna-aseman lyhyen ratikkamatkan päähän Hakaniemestä, Kalliosta, Arabianrannasta, Töölöstä ja Ruoho­lahdesta. Tämä helpottaa sekä kantakaupunkiin tulevien elämää että parantaa kantakaupungissa asuvien liikkumismahdollisuuksia.

Raitiotieyhteys Toiselta linjalta Helsinginkadulle ottaa Toisen linjan raitiotien uuteen käyttöön ja tuo kokonaan uuden yhteyden itäisen ja läntisen kantakaupungin välille, mikä nopeuttaa liikkumista kantakaupungissa merkittävästi (ks. taulukko). Screen Shot 2017-04-03 at 7.43.41 AM

Asema tarjoaa junamatkustajille vaihtopaikan lähellä keskustaa silloin, kun Linnunlaulu on tukossa. Yhteys lisää Alppiharjun ja Kallion houkuttelevuutta ja vetovoimaa työpaikka-alueena.