Kaupunkisuunnittelulautakunnan lista 24.1.2012

21.1.2012 13 By admin

Ensimmäinen kokoukseni kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenenä. Lautakunnan lista löytyy täältä

Kaupunkisuunnitteluviraston toimintasuunnitelma vuosille 2012-2014
Paksu nivaska – viime viikon kokouksessa jäi pöydälle. En ole vielä ehtinyt tutustumaan tarkemmin tähän pakettiin.

Punavuoren ja Ullanlinnan puutalojen tonttien suojeleminen

Keskustan viimeiset puutalot 1900-luvun vaihteesta suojellaan. Samalla suojellaan muut rakennukset näillä kuudella tontilla. Vieressä oleva kuva havainnollistaa, minkälaisista suojeluarvoista porrashuoneiden osalta on kyse.

Lauttasaaren ostoskeskus
Lauttasaaren uuden metroaseman päälle rakennettavan ostoskeskuksen kaava. Liikennejärjestelyissä on pari erikoisuutta. Pyöräkaistat katoavat Lauttasaarentieltä lyhyellä matkalla juuri ostoskeskuksen edessä olevien pysäkkien kohdalla ja pohjois-etelä-suuntainen pyöräily-yhteys on jätetty täysin huomioimatta.

Otavantien jalankulkualueelle on piirretty yksi sisäänkäynti parkkihalliin ja autoille läpikulkuväylä. Täytyy keskustella lautakunnassa voiko tälle vielä tehdä jotain, tuolla tavalla ei kyllä luoda hyvää kävely-ympäristöä metroaseman ympärille.

Nordenskiöldin aukion ja Mechelininkadun tarkistettu pyörätiesuunnitelma
Mechelininkadulle saadaan pyöräkaistat.


Poikkeamismenettely pientalotonttien rakennusoikeuden lisäämiseksi
Hyvä ja kannatettava hanke. Vähentää byrokratiaa. Nyt esitetään, että rakennusoikeutta voisi lisätä korkeintaan 0,05e eikä yli 0,3e tonttitehokkuuden. Minun puolestani poikkeusmenettelyllä rakennusoikeutta voitaisiin lisätä enemmänkin. Kaupunki tarvitsee lisää asuntoja.