Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.5.2015

12.5.2015 0 By Mikko Sarela

Hieman yllättäen sain kutsun lautakuntaan lyhyellä varoitusajalla, kun Oden piti lähteä neljän aikaan seuraavaan kokoukseen. Tulin siis paikalle sen jälkeen, kun Vartiosaaresta oli päätetty. Lautakunnan lista löytyy täältä ja Oden etukäteiskommentit täältä.

Lauttasaaressa hyväksyimme metroasemaa vastapäätä rakennettavan talon asemakaavan. Saadaan noin 60-70 asukasta lisää ja talon alle bussiterminaali. Lauttasaarentieltä poistuvat yhdet liikennevalot metroaseman kohdalta.

Tapaninkylän asemakaava meni eteenpäin viraston esityksen mukaisesti.

Hermannissa hyväksyimme esityksen mukaisesti Margariinitehtaan asemakaavan. Tästä tulee upea asuintalo. Tässä ryhmärakennutettavassa kohteessa on vielä yksi kaksikerroksinen asunto vapaana.

Screen Shot 2015-05-12 at 4.12.45 PM

Kulosaaren korttelitalon asemakaava päätettiin esityksen mukaisesti.

Kruunuvuorenrannan raitiotiesillan asemakaava ja liikennesuunnitelma hyväksyttiin viraston esityksen mukaisesti.

Screen Shot 2015-05-12 at 4.23.15 PM

Pyöräilykatsaus esiteltiin lautakunnalle. 11% matkoista tehdään pyörällä ja 91% ei-pyöräilevistä suhtautuu myönteisesti pyöräilyn edistämiseen. Tavoitteena nostaa pyörällä liikkumisen kulkutapaosuutta, mikä vaatii runsaasti työtä kaupungilta ja poliitikoilta. Tärkein huomio on se, että ei ole olemassa pyöräilijöitä, kävelijöitä tai autoilijoita, vaan lähes kaikki kaupunkilaiset liikkuvat niin jalan, pyörällä, joukkoliikenteellä kuin henkilöautollakin.

Sturenkadun pyörätiesuunnitelma hyväksyttiin esityksen mukaisesti.