Kaupunkisuunnittelupubin satoa

30.11.2011 2 By admin

Kaupunkisuunnittelupubista on tullut säännöllinen tapahtuma. Nyt maanantaina pidetty pubitapaaminen oli järjestyksessään neljäs tai viides. Paikalla oli tänäänkin noin kymmenen hengen (Edit: parinkymmenen hengen) osanotto. Keskustelussa vilahtelivat muun muassa Kruunuvuorenrannan katumitoitukset ja niiden ositus henkilöautojen, ratikoiden ja pyöräilijöiden kesken, ratikoiden laajenemissuunnitelma ja Kisahallin parkkipaikan kohtalo.


View Parkkis in a larger map

Kisahallin parkkipaikka on kooltaan noin kolme hehtaaria – ilmaista 24h pysäköintitilaa keskellä kaupunkia. Itsekin käytin sitä parkkipaikkaa keskustaan tullessani silloin, kun liikuin autolla ja piti säästää rahaa. Tilantuhlauksena on vaikeaa keksiä keskustasta pahempaa esimerkkiä. Vertailun vuoksi Sammatintien varressa oleva sisäpihastaan kuuluisa kortteli on pinta-alaltaan yhden hehtaarin suuruinen. 
Rakentamalla kuusi asuinkerrosta sisältäviä umpikortteleita, Kisahallin parkkipaikalle mahtuisi runsaat uutta 2000 asukasta. Rahassa mitattuna tontin arvo kaupungille olisi ehkä noin 100-200 miljoonaa euroa. Helsingin seudun tieverkko säästyisi päivittäin 50-60 tuhannelta ylimääräiseltä ajetulta henkilöautokilometriltä.