KELA syrjii isiä

Vaimoni sai tällä viikolla kirjeen Kelalta. Minulle ei ole tullut asiasta minkäänlaista viestiä.

Tietoa isäkuukaudesta

Perheenne vanhempainrahakautta on jäljellä noin x kuukautta. Nyt on aika miettiä isäkuukauden pitämistä.

Luetaanpa uudestaan. Kela siis lähestyy vaimoani kirjeellä, jossa kerrotaan mahdollisuudesta isäkuukauden käyttämisestä. Isäkuukauden käyttäjä, eli minä, ei sen sijaan saa Kelalta mitään viestiä. Miten tällainen on mahdollista?

Näin tyhmempi voisi kuvitella, että isät käyttäisivät isävapaitaan enemmän, mikäli heitä lähestyttäisiin suoraan ja muistutettaisiin siitä kuinka ainutlaatuinen mahdollisuus on kyseessä. Sen sijaan Kela ylläpitää vanhanaikaista sukupuolijaottelua, jossa perhe ja koti on naisen valtakunta, johon miehellä on osaa vain naisen apulaisena.

Lapsia koskevat tiedonannot tulee osoittaa joko sille vanhemmalle, jota asia koskee, tai sitten molemmille. On aika luopua ajatuksesta, että äiti on lapsen ensisijainen huoltaja.

3 vastausta artikkeliin ”KELA syrjii isiä

  1. Myös Espoon kaupunki harjoittaa samaa omituista äitien palvontaa ainakin päivähoidon laskutuksessa. Eivät suostuneet merkitsemään isää laskun vastaanottajaksi edes silloin kun vanhemmat asuivat asumuserossa ja lapset asuivat isänsä kanssa. Lasku meni etävanhemmalle vain koska tämä oli äiti. Useamman kerran pyydettiin asiaa korjaamaan niin kirjeitse kuin puhelimitse, mutta ei asia korjaantunut edes rautalangasta vääntämällä, vaikka lasten kotiosoitekin oli siis virallisesti eri kuin äidin…

  2. Eikö tästä olisi mielenkiintoista vihjata johonkin lehteen tms. jotka soittaisivat johdolle ja kysyisivät onko tämä ohjeistuksen mukaista tai muuten normaali käytäntö?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *