Kiitos!

Vaalit on nyt käyty. 536 ääntä ei riittänyt valtuustopaikkaan, mutta varalla ollaan. Henkilökohtaisesti tulos on tietenkin pettymys. Onneksi pettymystä lieventää se, että moni todella hyvä ehdokas pääsi valtuutetuiksi. Helsingin Vihreillä on nyt kovatasoinen valtuustoryhmä, jolla on hyvät edellytykset tehdä todella vaikuttavaa politiikkaa.

Kiitos kaikille minua äänestäneille ja kampanjaani tukeneille!

5 vastausta artikkeliin ”Kiitos!

 1. Harmi ettet päässyt läpi, mutta eihän tuo ihan pieni äänimäärä ole. Miltä valtuusto kokonaisuudessaan mielestäsi näyttää näin LKH-mielessä?

 2. Vihreiden voittoa perustellaan koulutuskysymyksellä mutta kyllä itse äänestin teikäläistä lähinnä kaavoituksen takia.

 3. Itse näkisin suuremman voiton menneen moskeijakysymykseen. Vapaavuori keräsi kaikki äänet jotka eivät halunneet moskeijaa. Persujen ykkösketju koki tappion Helsingissä, joten aika selvä että sieltäkin meni tuhansia ääniä Vapaavuorelle. Moskeijaahan ei oikeastaan kukaan ajanut muutaman vassarin lisäksi, joten sääli että se otti suurimman osan vaaleissa täällä. Ei kai kaupungissa ole kuin muutama sata äänestävää sunnia tai käännynnäistä.

  Paperimoskeija, josta ei ollut kuin visioita joltakin pieneltä ryhmältä, olisi ollut sellainen, että se olisi pitänyt Sinnemäen tyrmätä. Kun tiedetään rahoituksesta se että siellä on Bahrain, joka sortaa kansaansa Saudi-Arabian tuella, niin ei tuollaisella pitäisi olla mitään asiaa tänne, jos ihmisoikeuksia puolustetaan. Saudi-Arabia on kuitenkin ISIS joka onnistui. Vihreiltä ei muutenkaan tule ulkopoliittisia kannanottoja, jota minä kyllä ihmettelen.

  Oli myös kummallista, ettei isoistakaan vihreiden kampanjoista näkynyt mitään. Kivekäs kai käytti yli kymppitonnin ja ainoa jonka huomasin oli rätti baanan yläpuolella, johon joku kävi aina spreijaamassa lisää juttuja, ja se näytti karsealta. Pohjois-Helsingissä, jossa asun, näytti siltä, että ehdolla on vain Vapaavuori, Bogo ja Koulumies. Sinnemäellä ei ollut mitään näkyvää pormestarikampanjaa, kun taas Vapaavuori oli kaikkialle. Vihreitä alkoi näkyä vasta ratikkavyöhykkeellä, mutta ei sielläkään ollut pysyviä mainoksia, vaan vain ratikan ja bussin kylkiä. Mihin ihmeeseen Sinnemäen kolkyt tonnia meni?

  Sinun ja Soininvaaran ongelma taisi olla kampanjointi vain netissä. Ja kun suurimmat aiheet olivat moskeija ja koulutus, niin jäitte paitsioon. Nyt näyttää sitten pahalta, kun Vapaavuori alkoi heti perua puheitaan Helsingin suojelemisesta kepulta ja alkoi perua Malmin rakentamista.

  • Oikeastaan siis melkoinen tulos vihreille myös Helsingissä kaikista ongelmista huolimatta, kun kannatus taisi nousta hitusen enemmän kuin kokkareilla. Eduskuntavaaleissa ilman Vapaavuorta kokkarit ovat jo pulassa. Vihreille voisi tulla hurja eduskuntavaalimenestys, jos Uudellamaalla olisi kunnon ääniharava.

   Jatkossa pormestariehdokas pitää valita mieluiten gallupilla kaikille äänestysikäisille, ei pienellä ryhmällä; mainonnan pitää olla parempaa ja kattavampaa; tärkeimmät aiheet pitää nostaa itse ja jos tulee moskeijan kaltaisia kyllä vai ei-aiheita, niin niihin pitää olla selvä perusteltu vastaus, eikä katsellaan sitten jos jotain tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *