KSLK 2.10.2012

2.10.2012 0 By admin

Meille esiteltiin Kruunuvuorenrannan valokilpailun tuloksia. Kyselin tarkemmin ehdotuksista ja virastosta kerrottiin, että alueelle on tarkoitus rakentaa modernia valosuunnittelua, jossa katu- ja puistoalueilla pyritään luomaan pehmeää taustavaloa kirkkaiden spottivalojen sijaan. Tällä on iso merkitys, sillä pehmeä taustavalo ei heikennä hämäränäköä ja auttaa näin ihmistä hahmottamaan ympäristön mahdollisimman hyvin – toisin kuin perinteiset valotekniikat.

Teknofiileille voi kertoa, että Kruunuvuorenrannan valaistus tultaneen toteuttamaan suurelta osin led-tekniikalla. Se antaa säädettävyydessä uusia mahdollisuuksia, säästää sähköä merkittävästi ja säästänee pitkäikäisyydellään myös ylläpitokustannuksissa.

Hernesaaresta päätimme pitkän väännön tuloksena yksimielisesti, että osayleiskaavaan ei tule merkintää helikopterikentästä. Pieni erävoitto siis. Kyseinen alue merkitään selvitysalueeksi, jonka tuleva käyttötarkoitus selvitetään myöhemmin yhdessä teknillistaloudellisten selvitysten yhteydessä. Selvitysvaihtoehdoissa on helikopterikentän lisäksi venesatama, virkistysalue ja alueelle sopiva työpaikkaalue.

Lisäksi mahdollisten vesialueen täyttöjen tekeminen edellyttää asemakaavan hyväksymistä.