KSLK 2.10.2012

Olen menossa tiistaina lautakuntaan. Suhteellisen lyhyt lista löytyy täältä.

Kruunuvuorenrannan valokilpailun tulokset. Virasto suosittelee kahden valoja suunnitelleen porukan jatkohyödyntämistä alueen valosuunnittelussa. Odotan mielenkiinnolla esittelyjä.

Hernesaaresta olen sanonut jo aiemmin sanottavani. Kenttään varautuminen syö vähintään satoja asuntoja melun takia ja maksaa tolkuttomasti (arviolta 90 miljoonaa euroa).   Olen kentän järjellisyydestä samaa mieltä Oden kanssa.   Virasto on myös antanut ristiriitaista tietoa siitä, kuinka paljon kentän rakentamatta jättäminen vaikuttaisi alueen kaavoitukseen.

Ensin alueen kaavoittaja sanoi, että  alue suunniteltaisiin kokonaan uusiksi. Nyt virastosta sanotaan, että se vaikuttaa vain eteläkärjen rakentumiseen. Samalla kuitenkin virastossa kerrotaan, että helikopterikentän puuttuminen vaikuttaa negatiivisesti Hernesaaren tuuliolosuhteisiin, mikä viittaisi siihen, että alue pitäisi kuitenkin suunnitella eri tavalla jos tuulenmurtajana toimivaa tekoniemeä ei rakenneta.

Virasto on luvannut vastata minun ja muun lautakunnan esittämiin kysymyksiin huomenna. Sen jälkeen on päätösten aika.

Se toinen asia, josta lautakunta on ollut yksimielinen, on se että Hernesaarea ei tule tulevaisuudessa käyttää viljan varastoimiseen.

Hernesaaren viljasiilo

Hernesaaren viljasiilo

 

Lausumme myös muutamaan valtuustoaloitteeseen. Esittelijän ehdotuksessa suhtaudumme suopeasti aurinkosähkön tuottamiseen uusilla asuinalueilla – Kalasatamaan on suunnitteilla älykkään sähköverkon kokeilualuetta. Tuo asia kiinnostaa itseäni myös ammatillisesti, joten pitänee tutustua aiheeseen tarkemmin.

Koulujen eriytymisen negatiiviseen kierteeseen voidaan vaikuttaa pitkällä aikavälillä myös hyvällä kaupunkisuunnittelulla. Lama-ajan virheitä, jossa rakennusyhtiöitä yritettiin pelastaa rakennuttamalla mm. Meri-Rastilaan merkittävästi vuokra-asuntoja, ei tule toistaa.

Töölönlahdelle haluttaisiin jurttasaunaa. Viraston vastauksessa suhtaudutaan suopeasti väliaikaisen jurttasaunarakennelman tekemiseen, mutta ei nähdä mahdollisuuksia pysyvään rakennelmaan.

Yksi vastaus artikkeliin ”KSLK 2.10.2012

  1. Koko Hernesaaran suunnittelu on suuri virhe. Miten taas ”pääsi” unohtumaan, että kapeille niemille ei voi eikä kannata rakentaa kokonaisia uusia kaupunginosia ! Millaiset ruuhkat tulevaisuudessa pilaavat koko virkistyskäyttöön tarkoitettua, ainutlaatuista eteläistä rantaviivaa – Kauppatorilta Kaivopuistonrantaan, Munkkisaareen ja Hernesaaren liittymään, ja aina Hietalahden torille saakka? Alue kuuluu kuin kuuluukin Unescon maailmanperintökohteeseen sitä kautta, että on nimetty suojellun Suomenlinnan suojavyöhykkeeksi. Helsinki koetti hakea poikkeuslupaa Unescolta koskien uutta Telkakkarannan suunnitelmaa, muttei onnistunut sitä saamaan.

    Kaikki tämä ajattelemattomuus kostautuu syyttä suotta Punavuoren ja Munkkisaaren asukkaiden päälle – melu, katupöly ja saasteet tulevat seudulla moninkertaistumaan, kun autoliikennettä on luvassa tuhansittain lisää per päivä. Lisäksi kaikki tämä liikenne kulkee suurimmaksi osaksi tätä ihanaa ”virkistysrantaa” viistäen. Lisäksi kammottaa ajatus, että autosumppuunsa kyllästyneet autoilijat lähtevät oikomaan pikkukatuja päästäkeen nopeammin eteenpäin – sitä eivät Punavuoren kadut ja asukkaat enää kestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *