KSLK 27.11.2012

27.11.2012 2 By Mikko Sarela

Sain tänä aamuna kutsun tulla lautakuntaan Odea sijaistamaan kello viidestä eteenpäin. Tässä nopea raportti tärkeimmistä asioista, joita päätettiin minun vahtivuorollani.

Kuninkaantammen etelärinne meni eteenpäin ehdotuksen mukaan ja kiittelyiden kera. Tämä on ainakin omasta mielestäni erinomaisesti onnistunut lähiökaava. Kaava määrää tähän rakennusmateriaaliksi puun, joka on herättänyt närää. Yhtenä syynä on se, että betonirakentaminen aiheuttaa merkittävästi hiilidioksidipäästöjä rakentamisen aikana. Päästöjä, joita pitäisi pyrkiä vähentämään. On silti ihan hyvä kysymys, pitäisikö tällaiset määrittää kaavassa, tontinluovutuksessa vai jossain muualla (missä?). Nyt mennään tällä.

Maunulan täydennysrakennuskaava ja suojelu meni sellaisenaan läpi. Suojelun tarkoituksenmukaisuudesta käytiin keskustelua, mutta jos muutoksia halutaan toimintatapoihin, niin näitä tulee pohtia tarkemmin seuraavassa valtuustossa.

Meri-rastilassa jakolinjat olivat aikalailla samanlaiset kuin viime keväänä. Osayleiskaava jäi pöydälle kahdeksi viikoksi ja päätöksiä tehdään näillä näkymin 11.12. Omat mielipiteeni eivät ole muuttuneet keväästä.