KSLK 27.11.2012

Sain tänä aamuna kutsun tulla lautakuntaan Odea sijaistamaan kello viidestä eteenpäin. Tässä nopea raportti tärkeimmistä asioista, joita päätettiin minun vahtivuorollani.

Kuninkaantammen etelärinne meni eteenpäin ehdotuksen mukaan ja kiittelyiden kera. Tämä on ainakin omasta mielestäni erinomaisesti onnistunut lähiökaava. Kaava määrää tähän rakennusmateriaaliksi puun, joka on herättänyt närää. Yhtenä syynä on se, että betonirakentaminen aiheuttaa merkittävästi hiilidioksidipäästöjä rakentamisen aikana. Päästöjä, joita pitäisi pyrkiä vähentämään. On silti ihan hyvä kysymys, pitäisikö tällaiset määrittää kaavassa, tontinluovutuksessa vai jossain muualla (missä?). Nyt mennään tällä.

Maunulan täydennysrakennuskaava ja suojelu meni sellaisenaan läpi. Suojelun tarkoituksenmukaisuudesta käytiin keskustelua, mutta jos muutoksia halutaan toimintatapoihin, niin näitä tulee pohtia tarkemmin seuraavassa valtuustossa.

Meri-rastilassa jakolinjat olivat aikalailla samanlaiset kuin viime keväänä. Osayleiskaava jäi pöydälle kahdeksi viikoksi ja päätöksiä tehdään näillä näkymin 11.12. Omat mielipiteeni eivät ole muuttuneet keväästä.

2 vastausta artikkeliin ”KSLK 27.11.2012

 1. Meri-Rastila:
  ”Omat mielipiteeni eivät ole keväästä muuttuneet”.

  Mitenhän tuo virke pitäisi tulkita? Kannatit muistaaksen toukokuussa Vuotien siirtämistä metroradan päälle, äänestytin jopa lautakuntaa ehdotuksestasi.
  Toisaalta olet Soininvaaran palstalla kannattanut leirintäalueen siirtämistä ja asuntovaunualueen ottamista rakennuskäyttöön.

  Mikähän se mielipide nyt on?

 2. Kuninkaantammen etelärinne

  En kehuisi suuunnitelmaa. Mielestäni puistoiksi ja metsiköiksi kelpaavia alueita on jo syöty Helsingissä tarpeeksi pientalorakentamisen alta. Se, että maalataanko suunnitelmat ekologisiksi esimerkiksi suosimalla puurakentamista, ei muuta sitä tosiasiaa, että luonto häviää lopullisesti. Metsästä jää jäljelle vain ahdas käytävä kohti keskuspuistoa. Parempi olisi ollut, jos rakennusmaan käyttö olisi puolitettu tällä Kuninkaantammen etelärinteen alueella ja vastaavasti rakennuskorkeus olisi kerrottu kahdella. Tarvitaan asuntoja sekä puistikoita ja metsiköitä. Tämän tyyppinen pientalorakentaminen kuuluisi jonnekin Vantaalle. Ei enää Helsinkiin. On mustaa huumoria, kun tällaiselle toiminnalle annetaan vihreä leima. Metsää saa olla muuallakin kuin keskuspuistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *