Kuka Mikko?

naamakuva_web

Mikko Särelä

Nuorempana suurin intohimoni oli ymmärtää miten maailma toimii. Opintojeni aikana kolusin Teknillisen korkeakoulun opintoihin kuuluvan matematiikan ja tietotekniikan lisäksi tieteiskirjallisuutta, taloustiedettä, fantasiaa, yhteiskuntatieteitä ja muita luonnontieteitä. Väitöskirjaa tehdessäni opin sen, että tietoa ja osaamista pitää myös käyttää ympäröivän yhteiskunnan hyväksi. Pelkkä tietäminen on kivaa, mutta aikaansaaminen vielä kivempaa – ja vähintään yhtä tärkeää.

” ’Näin on aina ennenkin tehty’ ei kahlehdi Mikon luovuutta kun ratkaisuja etsitään kaupunkirakenteen, yhteiskunnan ja ihmiskunnan haasteisiin. Mikko on harvinainen renessanssi-ihminen, joka ei anna insinööritaustansa rajoittaa itseään.

Inhimillinen, yhteiskunnallinen ja teknologinen näkökulma yhdistyvät Mikon ajattelussa rohkeiksi, mutta aina perustelluiksi johtopäätöksiksi.” Jyrki Kasvi

Arvomaailmaltani olen liberaali. Olin nuorena mukana nuorsuomalaisessa liikkeessä ja 2000-luvun alussa toimin Defens-nimisen globalisaatiota, vapaakauppaa ja ihmisten vapaata liikkuvuutta puolustaneen liikkeen puheenjohtajana.

Internet-tutkimuksen ja kyberturvallisuustutkimuksen tekeminen on opettanut minut siitä, että useimmissa ongelmissa ei riitä, että asiaa katsoo yhdeltä kantilta. Jos haluaa oikeasti ratkaista ongelmia, pitää ymmärtää niin tekniset haasteet, taloudelliset haasteet kuin inhimilliset näkökulmatkin.

”Valtuustossa tarvitaan lisää kaupunkisuunnittelun osaamista. Mikko Särelä osoittautunut varajäsenenäni kaupunkisuunnittelulautakunnassa osaavaksi, näkemykselliseksi ja uutteraksi. Hänelle toivoisin runsaasti ääniä.” Osmo Soininvaara

Minulla on kotona ihana uusperhe, johon kuuluu vaimoni ja kolme poikaa. Vanhin lapsista on jo koulussa ja nuorin leikki-ikäinen ikäinen. Helsingin Vihreät on tarjonnut minulle toisen kodin ja olen jo vuodesta 2012 asti päässyt vaikuttamaan Helsingin tulevaisuuteen kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenenä.

Yhteystiedot:

mikko.sarela(a)vihreat.fi

Yksi vastaus artikkeliin ”Kuka Mikko?

  1. Päivitysilmoitus: Minne uudet ihmiset mahtuvat? | Anni Sinnemäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>