Kuka Mikko?

Mikko Särelä KP-1Web

Lisää kaupunkia Helsinkiin -liikkeen perustaja Mikko Särelä

 

Nuorempana suurin intohimoni oli ymmärtää miten maailma toimii. Opintojeni aikana kolusin Teknillisen korkeakoulun opintoihin kuuluvan matematiikan ja tietotekniikan lisäksi tieteiskirjallisuutta, taloustiedettä, fantasiaa, yhteiskuntatieteitä ja muita luonnontieteitä. Väitöskirjaa tehdessäni opin sen, että tietoa ja osaamista pitää myös käyttää ympäröivän yhteiskunnan hyväksi. Pelkkä tietäminen on kivaa, mutta aikaansaaminen vielä kivempaa – ja vähintään yhtä tärkeää.

” ’Näin on aina ennenkin tehty’ ei kahlehdi Mikon luovuutta kun ratkaisuja etsitään kaupunkirakenteen, yhteiskunnan ja ihmiskunnan haasteisiin. Mikko on harvinainen renessanssi-ihminen, joka ei anna insinööritaustansa rajoittaa itseään.

Inhimillinen, yhteiskunnallinen ja teknologinen näkökulma yhdistyvät Mikon ajattelussa rohkeiksi, mutta aina perustelluiksi johtopäätöksiksi.” Jyrki Kasvi

Perustin Lisää kaupunkia Helsinkiin -liikkeen syksyllä 2009 tavoitteenani vaikuttaa siihen, miten Helsinkiä rakennetaan. Olen myös julkaissut kolme kirjaa kaupunkien kehittämisestä yhteistyössä Osmo Soininvaaran, Otso Kivekkään ja Mari Holopaisen kanssa: Seuraavat 400 000 helsinkiläistä, Kaupunkien Voitto ja Kaupunkirakentamisen aika (ilmestyy maaliskuussa 2017).

Arvomaailmaltani olen tiedettä arvossa pitävä vihreä liberaali. Tulin Vihreisiin Tieteen ja Teknologian Vihreiden kautta, jonka hallituksessa toimin pari vuotta.  Helsingin Vihreät on tarjonnut minulle toisen kodin ja olen jo vuodesta 2012 asti päässyt vaikuttamaan Helsingin tulevaisuuteen kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenenä.

Tutkijataustani on opettanut minut siitä, että useimmissa ongelmissa ei riitä, että asiaa katsoo yhdeltä kantilta. Jos haluaa oikeasti ratkaista ongelmia, pitää ymmärtää niin tekniset haasteet, taloudelliset haasteet kuin inhimilliset näkökulmatkin.

”Valtuustossa tarvitaan lisää kaupunkisuunnittelun osaamista. Mikko Särelä osoittautunut varajäsenenäni kaupunkisuunnittelulautakunnassa osaavaksi, näkemykselliseksi ja uutteraksi. Hänelle toivoisin runsaasti ääniä.” Osmo Soininvaara

Minulla on kotona ihana uusperhe, johon kuuluu vaimoni ja kolme poikaa. Vanhin lapsista lähestyy teini-ikää ja nuorin on leikki-ikäinen.

Yhteystiedot:

mikko.sarela(a)vihreat.fi

Yksi vastaus artikkeliin ”Kuka Mikko?

  1. Päivitysilmoitus: Minne uudet ihmiset mahtuvat? | Anni Sinnemäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *