Miksi äänestää Mikkoa?

26.10.2012 6 By Mikko Sarela

Tässä vielä näin ennen vaaliviikonloppua kertaus niistä asioista, joita ajan.

Laajennetaan kantakaupunkia ja ratkaistaan asuntopula. Kantakaupunkia ei ole laajennettu käytännössä toisen maailmansodan jälkeen nyt käynnissä olevaa satamien rakentamista lukuunottamatta. Sen jälkeen seudun asukasluku on nelinkertaistunut. Helsinki ansaitsee isomman tiiviin keskustan. Helsinki tarvitsee useamman aidon keskustan. Uudet keskustat kannattaa rakentaa Herttoniemi – Itäkeskus -akselille ja Malmille.

Uusien alueiden rakentamisessa kiinnitetään entistä enemmän huomiota jalankulkijan näkökulmaan. Kaavoituksessa tontit ositetaan muutaman kymmenen metrin mittaisiksi paloiksi, jotta saadaan vaihtelevaa katukuvaa – kuten ennen toista maailmansotaa oli tapana. Pienemmät rakennusprojektit voivat myös houkutella uusia rakennusyhtiöitä Helsingin huonosti toimiville rakennusmarkkinoille ja näin parantaa asuntojen tarjontaa.

Myös ryhmärakennuttaminen on helpompaa, kun kerrostalossa on 15-25 asuntoa 50-60 asunnon sijasta. HITASia kehitetään nimenomaan ryhmärakennuttamisen suuntaan siten, että pääsääntöisesti asukkailla on mahdollisuus yhdessä suunnitella omat asuntonsa ja yhteistilat – ammattilaisten avustuksella.

Kaavoitus- ja asuntotuotantotavoitteita pitää nostaa merkittävästi nykyisestä, jotta asuntotuotannon määrä saadaan vastaamaan kysyntää. Taloudellisesti tämä on kaupungille merkittävä haaste jonka hoitamiseen tarvitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät taloutta ja sitä, mihin kaupungin kannattaa rahansa investoida.

Turvataan esikaupunkien ja lähiöiden palvelut täydennysrakentamisella aidossa yhteistyössä asukkaiden kanssa. Niin kaupalliset kuin julkisetkin lähipalvelut ovat uhattuina siksi, että alueen väki vähenee ja näin saman palvelutason järjestäminen tulee asukasta kohden kaupungille kalliimmaksi.

Muuttotappioalueella on ikävää asua. Palvelut vähenevät.

Parempaa, nopeampaa ja kustannustehokkaampaa joukkoliikennettä. Rakennetaan Kruunuvuorenselän ratikkasilta ja yhdistetään Laajasalo kantakaupunkiin. Kruununhaka muuttuu hiukan sivussa olevasta pussinperästä Helsingin vanhaksi kaupungiksi, jossa käydään syömässä ja viihtymässä upeassa empire-keskustassa. Alueen kivijalkaliikkeetkin kukoistavat, kun ratikka tuo paljon lisää maksavia asiakkaita.

Kruunuvuorenselän ratikkasilta kulkee Kruununhaasta Kalasatamaan ja Korkeasaaren kautta Kruunuvuorenrantaan

Raidejokeri rakennetaan ja ratikkaverkkoa laajennetaan muun muassa Munkkivuoreen,  Pitäjänmäelle, Maunulaan, Käpylän ja Oulunkylän asemille ja Viikkiin.

Panostuksia pyöräilyyn jatketaan nykyistä kovemmalla vauhdilla. Pyöräilyn tavoiteverkko tulee rakentaa valmiiksi tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Hämeentiestä tehdään joukkoliikennekatu.

Helsinkiläinen ansaitsee asunnon, hyvän asuinalueen ja toimivan joukkoliikenteen tulevaisuudessakin. Siksi Mikko. Käytä ääntäsi sunnuntaina.