Mitä haluaisit tietää kyberturvallisuudesta?

Olen Aalto-yliopistossa tutkijatohtorina ja teen tutkimusta kyberturvallisuudesta. Mitä sinä haluaisit tietää kyberturvallisuudesta?

Laita kysymys kommenttikenttään ja lupaan pyrkiä vastaamaan kysymyksiin blogikirjoituksilla tämän kesän aikana. Tarkoituksenani on kirjoittaa sarja blogitekstejä, joissa ruodin kyberturvallisuuden käsitettä ja sitä, mistä on kyse.

5 vastausta artikkeliin ”Mitä haluaisit tietää kyberturvallisuudesta?

  1. Onko Suomen yhteiskunnan keskeiset kuin vähemmänkin keskeiset toiminnat ja toiminnot varmistettu manuaalisin menettelyin ja ohjauskeinoin? Vai onko tilanne niin ”hölmö” että sellaista ei ole nähty tarpeellisiksi cyper hyökkäyksen epätodennäköisyyden vuoksi?

  2. Tää on ehkä vähän spesifimpi aihe kuin mitä haet, mutta henkilökohtaisesti mua kiinnostaisi kuulla kyberturvallisuudesta terveydenhuoltojärjestelmässä.

  3. Minulle tuli tämmöistä mieleen: Koko kyberturvallisuuden käsite on varmasti monelle outo, ja vaikkei olisi, niin millaisista asioista se koostuu voi olla kovin epäselvää. En tiedä onko se kiinnostava aihe kirjoittaa, mutta ihan perustason ”mistä tässä on kysymys” -kirjoitus voisi olla hyvä.

    Toiseksi voisi vaikka sitten tarttua nettiturvallisuuden ominaispiirteisiin, missä ja miten se eroaa muista (perinteisemmistä?) turvallisuuden aihepiireistä.

  4. Konkretiaa: mihin kaikkeen ja millä lailla kyberhyökkäykset voivat kohdistua. Esimerkiksi olisi kiinnostava tietää, mitä kaikkea Ukrainassa on tehty; kybersota kun on ollut siellä kuulemma täydessä vauhissa. Ihan listaa toisen perään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *