Moderointi

23.6.2012 6 By admin

Otan käyttöön moderoinnin blogillani, koska tänne on ilmaantunut kirjoittajia, jotka eivät ymmärrä hyviä käytöstapoja. Näin alkuvaiheessa käyttämäni moderointisäännöt ovat versio Oden käyttämistä moderointisäännöistä.

1)      Blogilla sallitaan sekä blogi-isännän että vihreiden kärkeväkin arvostelu, jos se on argumentoivaa. Pelkkä solvaus ilman perustetta ei mene läpi. Sama koskee tietysti muiden keskustelijoiden solvaamista.
Olen esimerkiksi poistanut kommentin, jossa minua verrattiin vuonna 1945 äkillisesti kuolleeseen Baijerin kaupsupubin johtajaan.
2)      Jos kirjoittaja ei osaa kirjoittaa kritiikkiään ilman että joutuu turvautumaan halventaviin ilmaisuihin, teksti hylätään vaikka siinä muuten olisi sisältöäkin.
3)      Sellainen kritiikki blogiavausta tai toisia kirjoittajia kohtaan, joka perustuu väärin lukemiseen tai väärinymmärrykseen ei pääse läpi.
4)      Kirjoitus, joka sisältää ilmiselvän väärän tiedon raakataan muiden lukijoiden ajan säästämiseksi sen sijaan että ryhtyisin oikomaan sitä.
5)      Argumentti, joka on esitetty jo aiemmin, ei ansaitse tulla esitetyksi uudestaan ja uudestaan, ellei siihen ole joitain erityisiä perusteita.
6)      Ilmiselvät oman puolueen vaalimainokset voi esittää oman puolueen sivuilla.
7)      Teksti jota HS ei voisi julkaista pääkirjoitussivullaan ilman pelkoa syytteestä ei löydä julkaisukanavaa tältäkään blogilta.