Sosiaalisen median käytöstä

15.9.2012 0 By admin

Minulla on Facebookissa kaksi profiilia: henkilökohtainen ja poliitikkoprofiili.

Henkilökohtainen profiilini on tarkoitettu ensisijaisesti omaan henkilökohtaiseen käyttööni. Se on julkinen sikäli, että kuka tahansa saa tilata päivitykseni, jos haluaa. Osan päivityksistä teen julkisina ja osan vain omille kavereilleni. Henkilökohtaisella Facebook-profiilissani pidätän oikeuden olla väsynyt, ylimalkainen, kärttyinen, äkkiväärä, kiireinen, onnellinen, valittaa työelämästä, hehkuttaa omien lasteni tekemisiä, kirjoittaa tavalla, jonka ymmärtäminen vaatii sen sosiaalisen kontekstin ymmärtämistä, joka useimmissa kaveripiireissäni on, hermostua turhista asioista, vängätä, olla väärässä, pyytää anteeksi kaikkea edellistä ja oppia muiden kommenteista. Perheessämme on kolme lasta, yksi koululainen, yksi taapero ja yksi vastasyntynyt, joten kaikkea tuota tulee varmasti riittämään. Täydet yöunet ovat luksusta, jota toivottavasti pääsee taas joskus elämässä nauttimaan. Tiedän kokemuksesta, että väsyneenä omat aivoni kääntävät mielialaa enemmän negatiiviseen suuntaan.

Henkilökohtaisen Facebook-profiilini profiilikuva on otettu väitöstilaisuudessani kesällä 2011

Henkilökohtaisen profiilini päivitysten tilaaminen siis vain omalla vastuullasi. Tekstit tai kommentit eivät ole ensisijaisesti tarkoitettuja julkisiksi. Ne tarjoavat jonkinlaisen vääristävän ikkunan siihen kuka olen.

Facebookin poliitikkosivun profiilikuva

Poliitikkoprofiilissani pyrin kirjoittamaan ja linkkaamaan poliittisesti minua ja mahdollisia lukijoita kiinnostavista aiheista – erityisesti sellaisista aiheista, joissa haluan toimia aktiivisesti ja muuttaa maailmaa. Teen parhaani sen eteen, että kirjoitukseni olisivat hyvin pohdittuja, sisältäisivät tutkittua tietoa, suhtautuisivat mahdollisimman hyvin perustellusti poliittisiin vastapuoliin (en sano neutraalisti, koska mielestäni välillä haukut ovat ansaittuja).

Jos haluat seurata Facebookin välityksellä poliittista toimintaani, suosittelen tykkäämään Facebook-poliitikkosivustani.

Minulla on myös Twitter-tili, jota käytän nykyisellään lähinnä uusista blogiteksteistäni tiedottamiseen ja silloin kun olen työtehtävissä kyberturvallisuuteen liittyvissä seminaareissa. En ole koskaan hahmottanut erityisen hyvin sitä, miten Twitteriä kannattaisi käyttää, joten kertokaa toki, jos on jotain, mistä haluaisitte kuulla enemmän.