Tanja osaa

Kulttuuriministerimme Tanja Karpela näyttää vahvaa osaamistaan tekijänoikeuskysymyksissä kirjoittamassaan Turun Sanomien pääkirjoituksessa. Lainaan tässä suoraan Tanjan omaa kirjoitusta, jottei kukaan pääsisi syyttämään minua Tanjan sanomisten vääristelystä.

”Pientä ”kansalaistottelemattomuutta” olemme harrastaneet muiden pohjoismaiden tavoin. Vastoin direktiivin määräystä, meidän kansallinen lakimme antaa oikeuden murtaa sellaiset tekniset suojaukset, jotka estävät tuotteen kuuntelemisen tai katselemisen. Jos esimerkiksi cd-levyn tekniset suojaukset estävät levyn soittamisen, suojauksen saisi kiertää.”

On todella harmillista, että Tanja päätti ryhtyä kansalaistottelemattomaksi ja sallia Suomessa kuluttajalle tuotteen kuuntelemisen, tai katselemisen, mikäli tämä on teknisesti suojattu. Olisihan se nyt paljon mehevämpää kieltää tällaisen tuotteen katselu ja määrätä tällainen (Tanjan mukaan) direktiivin kieltämä käyttö rangaistavaksi vähintäänkin sakoilla, mieluiten vankilalla. Näin saataisiin erityisesti laiton musiikin levittäminen tuossa lapsipornoakin täynnä olevassa internetissä kuriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *