Tekijänoikeudet kummastuttavat taas

Tällä kertaa kyseessä on oikeudenkäynti Da Vinci koodi -nimisestä kirjasta. Pyhä veri, pyhä graali -kirjan kirjoittajat väittävät, että Dan Brown on pukenut heidän teoriansa dekkarimuotoon ja näin ollen rikkonut heidän tekijänoikeuksiaan. Siis anteeksi mitä! Väittävätkö kirjan kirjoittajat todella, että heillä on yksinoikeus siihen ideaan graalista, jonka he kertovat? Mielestäni varsin paksua ottaen huomioon sen, että he väittävät kai ajatuksensa kuvaavan historiaa (vastakohtana, että se olisi keksittyä fiktiota). Jos he tässä tilanteessa onnistuvat voittamaan oikeudessa, lienee ensimmäinen kerta, kun jollekulle taholle on myönnetty yksinoikeus johonkin esitettyyn tulkintaan historiasta.

Asiasta kertoo Hesari.

Voiko kukaan oikeasti olla enää sitä mieltä, että immateriaalimonopolit eivät ole karanneet käsistä ja pahasti?

2 vastausta artikkeliin ”Tekijänoikeudet kummastuttavat taas

  1. Vaikka tarina ei perustuisikaan historiankirjoituksiin, niin silti on käsittämätöntä, että tekijänoikeuksien piiriin kuuluu tuollaiset asiat.

    Sen ehkä jotenkin ymmärtää, jos koko kirjan juoni kopioidaan täsmällisesti. Tässä ei oe kuitenkaan kyse siitä.

    Itse vastustan tekijänoikeuslakeja. Vaikka toisen ideoiden kopioiminen onkin moraalisesti väärin, niin siitä ei seuraa tekijänoikeuslain kannattaminen

  2. Ihmettelin tata tallaista itsekin, mutta en ole nahnyt minkaanlaista mielenkohua asian johdosta. Taidampa alkaa etsia niita keinoja, kuten copy right, turvatakseni ajatusteni yksinoikeuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *