25.5.2010 0 By admin

Stefan Wallin ehdottaa tiukennuksia Internet-käyttäjien valvontaan tekijänoikeuksien varjolla. Taustalla lienee tämä raportti jonka mukaan Suomi menettää satoja miljoonia euroja laittomalle lataamiselle.

Iron Skyn avoin kirja Wallinille on täällä.

Mikäli tällä tarkoitetaan sitä, että nykyiset lailliset nettikaupat ovat etenkin videosisällön puolella täysin surkeita, eivätkä vastaa kuluttajien tarpeisiin, tämä pitää paikkansa. Semminkin allekirjoittaneita ihmetyttää, miksi tuhlata aikaa, vaivaa ja rahaa tehottomaan piratismin vastaiseen taisteluun, kun sama vaiva voitaisiin laittaa laillisen latauskaupan kehittämiseen ja tukemiseen. Nyt ollaan tuomassa lainsäädäntöön mahdollisuutta nettiliikenteen laajamittaiseen urkkimiseen ja pyritään antamaan viranomaisvaltuuksia yksityisille kaupallisille tahoille. Haluaisimme kysyä ministeri Wallinilta, hyväksyisikö hän koko maan kattavan puhelinliikenteen tai paperipostin seurannan siksi, että sillä voitaisiin estää talousrikollisuutta?

Tässä ehkäpä vastineen tärkein pihvi. Ongelma ei ole laiton nettilataaminen. Ongelma on se, ettei laillisia ja laadukkaita vaihtoehtoja ole edes tarjolla.

Toivon, että näkeväni vielä sen päivän, jolloin politiikassa on käsitteellä oikeusvaltio vielä jotain merkitystä. Mutta en lupaa pidättää hengitystäni.