Joukkoliikennettä kannattaa markkinoida

26.9.2013 1 By Mikko Sarela

HSL teki keväällä ”Ota kevätloma autosta” -kampanjan, jossa tarjottiin uusille matkakorttiasiakkaille 2 viikon matkustusoikeus ilmaiseksi. Alunperin toivottiin, että näin saataisiin matkakortit 10000 uudelle asiakkalle.

Toisin kävi. Kortteja haettiin runsaat 28000 kappaletta ja niihin on kampanjan jälkeen ladattu arvoa tai kausilippuja noin 500 000 euron arvosta. Kampanja maksoi itsensä takaisin kahdessa kuukaudessa. Ja jokainen kuukausi tuo HSL:lle vähän lisää tuloja – jos sama tahti jatkuu, tulot kasvavat tämän kampanjan ansiosta runsaalla miljoonalla eurolla vuodessa.

Tämä on loistava uutinen, koska jokainen lisätty euro lipputuloja vähentää tarvetta nostaa lippujen hintoja tai verotukea.

Facebookin Lisää kaupunkia Helsinkiin -ryhmässä Elmo Allén teki joukkoliikennekartan Helsingin runkolinjastosta 2017. Alla on kartta uuden lippujärjestelmän A ja B vyöhykkeistä. Pääkaupunkiseudun kattavan kartan löytää täältä.

Elmo Allénin tekemä prototyyppi runkolinjakartasta. Kartta sisältää junan, metron, ratikat ja runkobussilinjat vuonna 2017.

Kartta osoittaa hyvin sen, kuinka paljon paremmin Helsingissä voitaisiin viestiä laatulupauksen takaavasta runkolinjastosta. Miksi esimerkiksi metro ja kaupunkijunat esitetään erillisissä kartoissa, kun matkustajille molemmat tarjoavat samanlaista palvelua – nopeita yhteyksiä kaupunkiseudun sisällä.

Myös HSL piti ajatuksesta ja aikoo viedä ajatusta yhtenäisestä runkolinjakartasta eteenpäin.

Hyvin toimivat linjakartat ovat erityisen tärkeitä turisteille, mutta myös kaupunkilaisille, jotka ovat menossa uuteen määränpäähän tai niille, jotka ovat muuttamassa seudulle. Laadukas runkolinjakartta toimii selkeytensä lisäksi palvelulupauksena – tämän kartan tarjoamiin linjoihin voit luottaa.