Kaupunkisuunnittelulautakunta 18.3.2014

20.3.2014 4 By Mikko Sarela

Laajasalo-Herttoniemi alueen liikenteelliset tarkastelut laitettiin eteenpäin. YVA valmistuu vielä tänä keväänä ja päätöksiä siitä miten jatketaan tehdään syksyllä. Isoja kysymyksiä tulee olemaan Hanasaaren voimalaitoksen tulevaisuus ja se tuleeko sillalle autoja vai ei.

Tyynenmerenkadun lisäkaista hyväksyttiin. Kuulimme virastolta, että yksisuuntaisten pyöräteiden säilyttämisestä oli jouduttu taistelemaan virastojen välisissä neuvotteluissa ja että pyöräilijöitä hiertänyt vapaa oikea on väliaikainen ratkaisu siihen asti kunnes Tyynenmerenkadun eteläosan risteysjärjestelyt saadaan rakennettua.

Kun satama siirrettiin Vuosaareen, tarkoituksena ei ollut se, että rekkaralli Jätkäsaaresta jatkuu entiseen tapaan. Rekkarallin oli tarkoitus siirtyä Vuosaareen. Siksi lisäsimme päätökseen seuraavan lauseen. Nyt pallo on kaupungilla:

Samalla lautakunta toteaa, että kaupungin tulisi selvittää, millaisilla ratkaisuilla rahtiliikenne siirretään pois keskusta-alueelta.

Kuninkaantammen liikennesuunnitelman osalta näkemykseni siitä, että runkobussi tarvitsee oman kaistan ei saanut tukea. Virastosta kerrottiin, että edes HSL ei ole sellaista toivonut. (Miksi joukkoliikenneviranomaisemme ei edes yritä pitää joukkoliikenteen puolta?)  Tähän pitää palata, kun jokeri 2 aloittaa liikennöintinsä ja nähdään miten hyvin uusi runkolinja pysyy aikataulussa.