KSLK 11.12.2012 päätökset

14.12.2012 2 By Mikko Sarela

Koivusaaresta keskusteltiin ja jätettiin pöydälle. Järjetön määrä (42M€) ollaan laittamassa rahaa uuteen moottoritieliittymään. Samoin minikokoiseen katteeseen Katajaharjussa (35M€). Raportissakin ilmaistaan että kattamisen kustannukset ovat erittäin korkeat verrattuna siitä saatavaan rakennushyötyyn. Pitää vähän selvitellä että onko tässä jotain fiksuja vaihtoehtoja jossa saataisiin merkittävä osa hyödyistä runsaasti pienemmillä kustannuksilla.

Meri-Rastilasta äänestettiin ja esittelijän ehdotus voitti Kokoomuksen ja Demareiden äänillä.

Uusimme ehdotuksen, jonka mukaan asia palautetaan kehotuksella etsiä yhdessä asukkaiden kanssa yhtä paljon rakennusoikeutta aluetta tiivistämällä.

Keskipinta-alan sääntely meni läpi yhdellä esittelijän tekemällä muutoksella. Perheasunnon määritelmä on nyt keittiön/keittotilan lisäksi kolme huonetta. Muutos oli tarpeen siksi, ettei avokeittiöratkaisuja sorsittaisi.

Sörnäisten verokampus jäi pöydälle. Haluaisin tuohon kortteliin kävely-yhteyden korttelin läpi Sörnäisten rantatieltä Hämeentielle. Kortteli on nimittäin 180 metriä pitkä ja sillä on suuri estevaikutus kävelylle. Tällä ei ole aiemmin ollut väliä, mutta kohta toisella puolella on Kalasataman asuinalue, jonka soisi olevan rakenteellisesti osa Kallion seutua.

Keskustelimme myös Liisankadun autopaikoista Unioninkadun ja Snellmanninkadun välillä. Nämä paikat ovat joskus olleet ihan toimivia autopaikkoja, mutta autojen levenemisen myötä niitä ei käytännössä ole mahdollista enää pitää autopaikkoina ilman että joukkoliikenne häiriintyy merkittävästi. Tämä jäi pöydälle odottamaan ensi viikkoa, tavoitteena saada paremmin muotoiltu vastaus valtuustoaloitteessa esille nostettuun huoleen.

Myös Vaasankadun muuttaminen kävelykaduksi jäi myös pöydälle. Virasto vetosi rahanpuutteeseen todetessaan, ettei tätä nyt voi tehdä. Helsingillä on selvästi kävelykatujen ja pihakatujen tavoitetaso aivan liian korkealla, jos rahanpuute estää näiden tekemisen fiksuihin paikkoihin. Pari liikennemerkkiä ja betoniporsasta ei paljoa maksa. Mieluummin kokeillaan ensin ja parannetaan ulkoasua sitten kun siihen löytyy rahaa.