Kslk 15.5.2012 lista

11.5.2012 8 By admin

Kaupunkisuunnittelulautakunnan lista 15.5.2012 löytyy täältä. Ode on estynyt, joten minä olen menossa paikalle.

Ilmoitusasioissa mainitaan mm. että Keski-Pasilassa valmistellaan asemakaavaa Ratapihan kortteleihin. Tiedossa asuntoja 3000 asukkaalle ja työpaikkoja 1000 asukkaalle. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä 14.5. -14.6. ja keskustelutilaisuus keskiviikkona 30.5. klo 17.30-19.30 Pasilan kirjastossa, Kellosilta 9.

Honkasuolle, Malminkartanon lähelle, on suunnitteilla tiivistä pientaloaluetta matalilla kerrostaloilla höystettynä. Rakennusten ja katujen sijoittelu on ehkä hivenen turhan taiteellinen omaan makuuni, mutta eiköhän tuonnekin löydy ostajia. Tonttitehokkuus on ihan matalahko, mutta kohtuullinen, keskimäärin 0,53. Parempi kuin 70-luvun kerrostalolähiöissä. Asuntoja tulee runsaalle tuhannelle asukkaalle.

Pitää vähän vielä kysellä, missä on kakkosjokerin pysäkki, kun se on selostuksessa ilmoitettu epäselvästi:

Honkasuon rakentamisalueen reunalta mitattuna etäisyyttä on noin 600 m Myyrmäen juna-asemalle, 900 m Malminkartanon juna-asemalle ja 60 m Jokeri 2 -linjan ensimmäisen vaiheen päätepysäkille. Kun Jokeri 2 -linjaa jatketaan Espoon suuntaan, tulevalle pysäkille arvioidaan olevan noin 150 m etäisyys. Jokeri 2 -linja on suunniteltu muutettavaksi myö- hemmin pikaraitiotielinjaksi. Lisäksi Honkasuolla ja sen lähellä kulkee useita bussilinjoja.

Tuosta pitäisi sitten päätellä kuinka pitkiä kävelymatkoja asukkailla on todellisuudessa junalle tai bussille. Käsi ylös, joka osaa tuon perusteella arvioida?

Edit: Tästä alueesta voisi saada hyvin hyvän esimerkkikohteen omatoimirakentamisesta. Englantilaistalot voitaisiin myydä vaikka metritavarana, kuten Säterinmetsässä tehtiin. Saataisiin ainakin elävämpiä julkisivuja kuin gryndereiden tylsät.

Facebookissa kyselin, missä on Vuosaaren huoltoasemat. Ei olisi tarvinnut odottaa pitkään – tämän viikon lautakunnassa on jakeluasemaselvitys, josta löytyy kartta.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan lausunto valtuustoaloitteesta, joka koskee hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmän perustamista. Ajattelin esittää, että tuonne lisättäisiin tekstiä ainakin kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä, sillä niillä on tutkitusti merkittäviä positiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Tarkemmin voisi sanoa, että halutaan liikenneinfrastruktuuria, joka parantaa näiden asemaa ja kaupunkirakennetta, jossa kävely ja pyöräily ovat luonnollisia ja käteviä tapoja liikkua.

Töölöntorin pysäköintijärjestelyt pöydältä. Nykyisellään torin alueesta on varattu yksi rivi autojen parkkeerauskäyttöön. Tämä on selvästi epäselvä autoilijoille, sillä päivällä torilla pysäköidään sikin sokin. Paras ratkaisu olisi poistaa nuo torin sisällä olevat noin 15 pysäköintipaikkaa, sillä töölöläisille olisi paljon enemmän hyötyä hyvästä aktiivisessa käytössä olevasta torista.

Pysäköintipaikkojen vähentäminen ei tässä lautakunnassa mene läpi, joten kompromissina voisi yrittää löytää paremman kohdan torin reunalta noille pysäköintipaikoille. Nykyinen järjestely estää Töölöntorin hyötykäytön ja on töölöläisten kannalta kestämätön.