Mikko Helsingin valtuustoon 2012

28.8.2012 0 By admin

Lisää kaupunkia Helsinkiin

Kunnallisvaaleihin on nyt tasan kaksi kuukautta.

Olen ehdolla Helsingissä valtuustoon Vihreiden listalla. Olen tehnyt kunnallispolitiikkaa Helsingissä jo vuosia ja tulen myös tätä jatkamaan vaalituloksesta riippumatta. Parhaiten ajamieni asioiden edistäminen onnistuu kuitenkin valtuutettuna. Lue myös vaaliohjelmani.

Mitä Helsinki siis tarvitsee? 

Helsinkiläiset ansaitsevat avoimemman Helsingin, lisää kaupunkia ja paremman joukkoliikenteen. Hyvässä kaupungissa on ilo kävellä ja kaikilla on varaa asuntoon.

Helsingin seudun kasvu on valtava haaste. Seudun asukasmäärä kasvaa lähitulevaisuudessa sadoilla tuhansilla asukkailla. Nurmijärvi-ilmiön jatkuminen tarkoittaa kasvavia ruuhkia ja valtavia yhteiskunnallisia ja inhimillisiä kustannuksia. Ruuhkautumisen kasvulle, asuntojen hintojen nousulle ja Nurmijärvi-ilmiölle on vaihtoehto. Politiikassa pitää huolehtia myös tulevien asukkaiden eduista.

Helsingin kaupungin tieverkko on valmis. Autopaikkavaatimuksiin leivottu kymmenien miljoonien eurojen vuosittainen tuki henkilöautoilulle tulee lakkauttaa. Liikenneinvestoinnit tulee sen sijaan suunnata paremman joukkoliikenteen edistämiseen. Laadukas joukkoliikenne tuo lisää matkustajia, säästää veronmaksajien rahaaja vähentää ruuhkia.

Lapsiperheiden palvelut kuntoon. Lapsiperheet asuvat niin kantakaupungissa kuin esikaupungeissakin. Helsingissä on monilla alueilla pula päiväkotipaikoista. Erityisen typerää on säästää uusien asuinalueiden palveluista, sillä uusille alueille muuttaa aina runsaasti lapsiperheitä.

Parempaa päätöksentekoa avointa tietoa hyödyntäen. Helsingissä tehdään jatkuvasti kalliita ja huonoja päätöksiä siksi, ettei tärkeä tieto pääse kaupunkilaisten tai päättäjien korvien väliin asti. Ongelmaa tulee ratkoa niin tietojärjestelmiä hankittaessa kuin myös julkaisemalla avoimesti kaikki päätöksentekoon liittyvä materiaali.

Kaupungin tulee olla tarkka rahankäytössä ja vähentää turhaa sääntelyä. Asioiden tekeminen puolivillaisesti tai juustohöyläsäästöjen hakeminen on usein kalliimpaa kuin se, että tehdään kerralla kunnolla.

Politiikkaa ei tehdä yksin

Tällaista muutosta ei saada aikaan yksin. Apua voit antaa monella tavalla:

  • Äänestää, jos asut Helsingissä. Vaalipäivä on tasan kahden kuukauden päästä 28.10. ja ennakkoäänestys 17.–23.10.
  • Suosittella minua Helsingissä asuville kavereillesi.
  • Tykätä Facebook-sivustani.
  • Jakamalla hyviä tekstejä blogistani ja Ihmisten kaupungista.
  • Liittyä tukiryhmääni. Pistä minulle mailia etunimi.sukunimi (a) vihreat.fi tai viestiä Facebookissa, jos haluat mukaan. Apua voi tarjota monella tavalla oman ajan ja osaamisen puitteissa.
  • Lahjoittaarahaa vaalikampanjaani.
    • Lain sallima maksimilahjoitus on 3000 euroa ja Vihreiden periaatteena on julkaista yli 800 euroa antaneiden nimet aina. Tätä pienemmistäkin lahjoituksista on suurta iloa, ihan kympistä lähtien. Alle 800 euron lahjoitukset ovat anonyymejä myös minulle.
Tavoitteeni on, että kampanjabudjettini olisi runsaat 3000 euroa, josta tällä hetkellä on yli puolet kasassa. Tällä rahalla ostetaan esimerkiksi joukkoliikennemainoksia, lehtimainoksia, vaalilehtisiä ja jotain kivaa jaettavaksi katukampanjoinnissa.