Paperin tappaja on täällä

20.2.2006 0 By admin

Boikotoimani Sony on julkaissut uuden version elektronisesta kirjasta. Arvostelun voi lukea täältä. Yksi akunlataus kestää 7500 sivun vaihtoa; elektroninen muste ei kuluta energiaa muulloin kuin sivua vaihdettaessa. Tilaa 80 kirjalle ja lisäksi muistikorttipaikka. Paino 250 grammaa. Hinta n. 350-400 dollaria.

Jos ei olisi Sony, tuon voisi harkita ostavansa. Nyt toivon, että muut valmistajat pääsevät nopeasti mukaan kuvioihin. Tosin kyseinen laite on minun mielestäni näytön koolta hiukan liian pieni. Kuvan perusteella hieman omaa kättäni pienempi; aiempi malli oli mitoiltaan 12.6 x 19 x 1.3cm, uuden mallin mitoista en löytänyt tietoa. Näytön tarkkuuskin on ihan eri mitoissa kuin tietokoneiden näytöissä – 170 pistettä per tuuma (dpi).

Itse kaipaisin sellaista sähköistä kirjaa, jossa olisi suurinpiirtein perinteisen pokkarin kokoinen ’näyttö’. Olisi mukava kuljettaa mukanaan Project Gutenbergia, omaa henkilökohtaista tieteellisten artikkelin kokoelmaan ja joukkoa muuta kirjallista materiaalia. Jos tuollaiseen saisi vielä sisäänrakennettuna hyvät hakutoiminnot, niin voisin olla varsin onnellinen. Olettaen, että laite hyväksyy ei-DRM -materiaalin. DRM-potaskaan en koske pitkällä tikullakaan.