Pienet kopterit, niin lystikkäitä on

14.2.2012 8 By admin

Lystikäs kopteri etsii laskeutumisalustaa. Onneksi Penttilän vaarilla on saari – se oma saari. Ja saareen vaari aikoo rakentaa yksinäisille koptereille oman laskeutumisalustan. Laskeutumisalustalla kopterit voivat sitten pörrätä ja pölyttää toistensa roottoreita. Koska pölyttäminen on meluisaa toimintaa, aikoo vaari rakentaa koptereita varten omaan saareensa pitkän kannaksen ja tekosaaren. Tekosaaresta on hyvä pörrätä.

Ongelmaksi muodostuu vain nuo kiusankappaleet, jotka haluavat kaikkien ilon pilata. Honey, honey, nearly kill me, ne laulavat. ”Hernesaaresta tulee kuollut paikka, kun ei sinne saada riittävästi asuntoi”, ”Onko taloudellisesti järkevää laittaa 150-200 miljoonaa helikopterikenttään?”, ”Meillä on asuntopula. Ihmiset ja asunnot ensin!”, ”Helikopterit vaarantavat purjehduksen Helsingin edustalla!”, ”Pihlajasaaresta tulee melualuetta!” Kaiken maailman ilonpilaajia.

Käsi ylös! Kuka ei riemuiten maksaisi paria sataa miljoonaa siitä ilosta, että jopa kolmekymmentätuhatta matkustajaa vuodessa saa lentää Hernesaaresta Tallinnaan tai Pietariin? Kuka meistä ei riemuiten asuisi kauempana keskustasta, kun Hernesaareen mahtuu ehkä jopa 1000-2000 asukasta vähemmän asumaan? Iloinen veronmaksajahan on vain tyytyväinen, kun pääsee käyttämään maksimaalisen määrän verorahojaan helikopterisuhareiden hyväksi.

Toim. huom. kentän arvioidut rakentamiskustannukset ovat 83 miljoonaa. Jos arvioi, että tehtävien asuntojen arvo laskisi esimerkiksi satasen neliöltä melun vuoksi, tästä tulee parikymmentä miljoonaa tappiota kaupungille lisää – ja 1000-2000 asukkaan asunnot vastaavat noin 50-100 miljoonaa jäämättä saatavia myyntivoittoja maanomistajalla. Siis Helsingin kaupungille, eli veronmaksajille. Yhteensä siis noin 150-200 miljoonaa.

Rakennetaan mieluummin samalla rahalla 1:1 näköiskopio Barad-dûrista Guggenheimille varatulle tontille. Saataisiin ainakin huvia koko rahan edestä.