Politiikka ei kiinnosta nuoria!

6.3.2008 1 By admin

Ikuinen valitus, miksi politiikka ei kiinnosta nuoria!

Itselläni on nyt kokemusta muutamasta mielenosoituksesta, joiden osallistujat ovat olleet pääasiassa nuoria. Mielenosoitus ohjelmistopatentteja vastaan, Lex Karpela ja nyt sensuurin vastainen mielenosoitus. Yhdessäkään tapauksessa aiheesta vastaava ministeri ei uskaltanut, kutsusta huolimatta(*), saapua paikalle.

Ja sitten valitetaan, kuinka politiikka ei kiinnosta nuoria. Uskomatonta farisealaista ulkokultaisuutta.

Todellisuus taitaa olla se, että poliitikot haluavat nöyrän kansan, joka nousee barrikaadeille kannattamaan poliitikkojen omia ajatuksia. Kuinka ne kurittomat nuoret kehtaavatkin nousta barrikaadeille sellaisten asioiden puolesta, joista poliitikko ei välitä! Hävytöntä tuollainen, että osoitetaan mieltä sananvapauden puolesta. Maailmahan olisi niin paljon parempi paikka, jos tuollaisista pikkuasioista kuin ihmisten perusoikeuksista (esimerkiksi sananvapaus ja yksityisyys) ei tarvitsisi välittää.

Mielestäni hätkähdyttävintä (pitäisi ehkä sanoa surullisinta) on kuitenkin se, että vastuulliset poliitikot järjestäen kieltäytyvät keskustelemasta politiikasta niiden kanssa, joita asia koskettaa.

*en ole varma siitä, oliko ohjelmistopatentteja vastustavassa mielenosoituksessa kutsua lähetetty, koska en ollut osallinen sen järjestämisessä. Kahdesta muusta tiedän varmasti, että kutsu oli lähtenyt asianomaiselle.