Täydennysrakentaminen: Suur-Leppävaara

5.10.2011 0 By admin

Osoitan tässä kirjoitussarjassa täydennysrakentamiselle paikkoja Espoossa alkaen kotikaupunginosastani Leppävaarasta. Täydennän näitä paikkoja sitä mukaan Google-karttaan, kun ehdin näistä kirjoittaa.

Tällä kertaa vuorossa on Leppävaaran aseman itäpuoli radan varressa. Tärkeimmät rakentamattomat maat ovat heti aseman itäpuolella molemmin puolin rataa. Eteläpuolella on noin 10ha kokoinen tontti, joka on nykyisellään varattu Superlifelab -nimiselle sisähuvipuistosuunnitelmalle ja pohjoispuolella Turuntien varressa on noin 4ha käyttämätöntä pinta-alaa, josta osaan on jo rakennussuunnitelmia. Näille alueille voisi rakentaa asuntoja arviolta 3000-4000 asukkaalle. Lisäksi Vermontien alueelle on tekeillä uusi asuinalue noin 3500 asukkaalle. Yhteensä aseman itäpuolelle tulisi noin 6500-7500 uutta asukasta.

Nyt ehdottamieni täydennysrakentamisprojektien jälkeen Leppävaaran ydin ulottuisi Kilonkartanosta Vermontien asuinalueelle ja Säteristä Pohjois-Leppävaaraan. Alue on kooltaan noin 3km2 ja sillä asuisi noi 30000 asukasta. Kaikki lyhyen matkan päässä Leppävaaran hyvistä palveluista.


View Espoon täydennysrakentaminen in a larger map